/Actiuni ale Inspectiei Muncii de Ziua Internationala a Sanatatii si Securitatii in Munca

Actiuni ale Inspectiei Muncii de Ziua Internationala a Sanatatii si Securitatii in Munca

Inspecţia Muncii a iniţiat la nivel naţional acţiuni de prevenire a incidentelor şi accidentelor de la locul de muncă, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a hotărât ca Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în muncă, din data de 28 aprilie, să se desfăşoare în acest an sub deviza ‘Sistem de Management al Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SMSSM) – instrument pentru îmbunătăţirea continuă în domeniul prevenirii incidentelor şi accidentelor de la locul de muncă’.
“Inspecţia Muncii a iniţiat astăzi, în fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti, acţiuni de prevenire a incidentelor şi accidentelor de muncă. Se vor organiza seminarii şi mese rotunde de către fiecare inspectorat teritorial de muncă urmărindu-se identificarea unor metodele optime de prevenire şi de implementare a măsurilor de securitate şi sănătate la locul de muncă’, a subliniat Nicolae Dantes.


Sistemul de Management al Securităţii şi Sănătăţii în Muncă pentru implementarea măsurilor de securitate şi sănătate constă în patru paşi succesivi şi integrează principiul îmbunătăţirii continue a siguranţei lucrătorilor la locul de muncă. Paşii acestui sistem, spune inspectorul general al muncii, se bazează pe următoarele principii: planifică, realizează, verifică, acţionează.
“Scopul acţiunilor noastre este de a institui un mecanism cuprinzător şi structurat pentru acţiuni în comun ale managementului şi lucrătorilor în implementarea măsurilor de securitate şi sănătate. OIM a întocmit, cu această ocazie, un raport care să servească drept fundament pentru această temă şi materiale de promovare’, a mai spus Dantes.