/Actiune de verificare a magazinelor care comercializeaza etnobotanice in Bucuresti

Actiune de verificare a magazinelor care comercializeaza etnobotanice in Bucuresti

O echipă mixtă formată din poliţişti, specialişti de la Garda Financiară şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat o acţiune în vederea verificării magazinelor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis, luni, AGERPRES.
În urma acestei acţiuni, au fost ridicate în vederea expertizării peste 45 de grame de substanţe tip ”spice” şi aproximativ 130 de plicuri cu produse tip ”spice”, în valoare de 6.400 de lei. Toate substanţele vor fi înaintate la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din IGPR, pentru expertizare.


De asemenea, au fost întocmite două dosare penale şi aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei, fiind, totodată, suspendată activitatea la un magazin.
“În cauză, în dosarele penale întocmite de poliţişti, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept şi evaziune fiscală”, se arată în comunicat.
Acţiunea a fost desfăşurată de poliţişti ai Serviciului Antidrog din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, lucrători ai Poliţiei Locale Sector 2 şi specialişti de la Garda Financiară – Secţia Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.