/A treia ediţie a Programului ‘Împreună pentru fiecare’

A treia ediţie a Programului ‘Împreună pentru fiecare’

A treia ediţie a programului naţional de responsabilitate socială ‘Împreună pentru fiecare’, este destinată dezvoltării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi implementarea de proiecte din domeniul sănătaţii sau al protecţiei mediului.
‘Continuarea acestui program după doi ani de rezultate foarte bune – 36 de proiecte implementate, aprox. 200.000 beneficiari direcţi şi indirecţi – reprezintă un gest firesc al unei companii permanent preocupată de dezvoltarea şi susţinerea comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Prin acest program ne dorim să încurajăm ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice să găsească soluţii la problemele de mediu sau de sănătate existente la nivel local, iar cu sprijinul Rompetrol, propunerilor lor să fie implementate în beneficiul întregii comunităţi.
De asemenea, acest program asigură premisele necesare consolidării comunităţii, prin atragerea şi implicarea locuitorilor şi a autorităţilor de resort în realizarea de proiecte similare şi în alte domenii’, a declarat Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.
Programul ‘Împreună pentru fiecare’ oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie în perioada 21 aprilie – 29 mai 2011 proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.
Proiectele se pot depune pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro.
Activităţile eligibile pentru proiectele din sfera sănatate sunt: renovarea, reabilitarea şi/sau dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi.
Bugetul alocat unui proiect nu poate depăşi 45.000 RON.
Câştigătorii vor fi desemnaţi pe baza unui vot public pe facebook si website (cu pondere 25 %) şi a unui juriu compus din reprezentanţi Rompetrol şi specialişti din mediul ONG (cu pondere de 75%).
La evaluare proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială şi impactul local: numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei.
De asemenea, aplicantul trebuie să stabileasca un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei.
Anunţarea câştigătorilor se va face pe 30 iunie, după perioada de jurizare şi evaluare în teren a proiectelor înscrise, iar implementarea trebuie să se realizeze până la sfârşitul lunii octombrie 2011.
În 2009 şi 2010 au fost înscrise în cadrul programului ‘Împreună pentru fiecare’ 600 de proiecte, iar 36 de comunităţi locale au primit finanţare pentru proiectele lor (21 din domeniul sănătate şi 15 din sfera protecţiei mediului), în 20 de judeţe. Bugetul alocat de companie implementării proiectelor a depăşit 500.000 euro. AGERPRES(AS – Cornelia Stanciu)