/Puterea vindecatoare a legumelor

Puterea vindecatoare a legumelor

 

Din puterile vindecatoare ale unor alimente vindecatoare trebuie sa mentionam :

Cartoful: sub forma de pireu, ajuta la fortificarea organismului in starile de debilitate si astenie. Cojile de cartofi stimuleaza glandele sexuale. In stare cruda , cartofii rasi cu mere rase sunt un purgativ eficient si usor , ofera o piele neteda frumoasa.

Castravetele: sunt buni in tratarea afectiunilor renale si intestinale , apoi in bolile de plamani si bolile de nervi (epilepsie).

Seminte de dobleac (curatate de coaja): zilnic 30-50 bucati , pe stomacul gol, elimina tenia.

Laptele batut: este un mijloc excelent pentru tratamentul tulburarilor digestive, constipatii. Scade febra, ajuta in tratamentul starilor de agitatie, tahicardie (batai rapide ale inimii).

Morcovul: In stare cruda, ca morcov ras, cate doua linguri pe stomacul gol , ajuta copiii sa scape de viermi intestinali. Totodata cate 3-4 lingurite de morcov ras se recomanda persoanelor aflate in stare de convalescenta.

Patrunjelul : este diuretic, curata sangele. Ajuta in combaterea starilor de frisoane, tuse cronica. Daca se beau zilnic 2 cani de ceai din radacina de patrunjel si frunze (preparat ca infuzie, dar lasat sa traga pana la zece minute) se vindeca bolile de ficat , rinichi , vezicula biliara, vezica urinara.