/Pneumonia

Pneumonia

Pneumonia sau “aprinderea la plamani” este vazuta ca forma acuta sau cronica (care nu mai trece). Aceasta boala a plamanilor se manifesta prin inflamatia cailor pulmonare sau a tesutului pulmonar si determina aparitia dispueei (dificultate in respitatie, gafaiala) din simplul fapt ca plamanii au nevoie sa depuna mai mult efort pentru a pastra asa cum trebuie nivelul seric (in sange) al oxigenului.

De cele mai multe ori simptomele pneumoniei provocate de bacterii incep foarte brusc si se pot datora unei infectii a cailor respiratorii precum laringita, traheita sau chiar si gripa. Cele mai comune simptome ale pneumoniei sunt: febra, tusea foarte grava.

Pentru a preveni pneumonia trebuie sa iti faci un vaccin antigripal care va lupta impotriva bacteriei pneumococice si este foarte bun pentru persoanele care sunt predispuse  riscurilor.

Tratarea acestei boli se va face cu untibiotice, dar numai in cazul in care aveti pneumonie bacteriana. Cel mai bine ar fi sa mergi la medic pentru ca el stie ce sa iti dea ca sa te faci bine.