/Săptămâna Prevenţiei Cardiovasculare, în perioada 10-16 februarie

Săptămâna Prevenţiei Cardiovasculare, în perioada 10-16 februarie

În perioada 10-16 februarie, Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie marchează Săptămâna Prevenţiei Cardiovasculare, informează un comunicat al Societăţii Române de Cardiologie.
Cu acest prilej vor avea loc o serie de evenimente conexe, care au ca scop evidenţierea importanţei prevenţiei bolilor cardiovasculare şi a popularizării factorilor de risc cardiovascular. Din punct de vedere al mortalităţii cardiovasculare, România ocupă locul 3 în lume, peste 60% din rata deceselor fiind cauzate de bolile de inimă. Optimizând stilul de viaţă (în principal printr-o alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, renunţarea la fumat şi odihnă adecvată) se pot preveni nu doar până la 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză, ci şi până la 90% din cazurile de diabet zaharat şi 70% din cazurile de cancer.

În acest context, duminică, în Băneasa Shopping City, între orele 10.00 şi 19.00, se va organiza un eveniment dedicat Zilei Naţionale a Prevenţiei Cardiovasculare, iar luni va avea loc Gala Inimii.

În cadrul acesteia, într-o zonă special amenajată, medicii specialişti le vor evalua gratuit celor prezenţi la eveniment riscul de boală cardiovasculară. De asemenea, va avea loc şi o tragere la sorţi care va avea ca premii vouchere valabile in magazinele din Băneasa Shopping City. AGERPRES