/Beneficiile exercitiilor fizice

Beneficiile exercitiilor fizice

Mai toata lumea stie ca exercitiile fizice fac foarte mult bine, atat organismului cat si corpului. Pot reduce riscul bolilor de inima, accidentelor vasculare si a nur forme sau tipuri de cancer.

In afara de aceste lucruri, exercitiile fizice pot sa-ti imbunatateasca sanatatea mentala deoarece au mari efecte pozitive asupra catorva organe importante ale corpului uman, atat inima si creierul, dar si asupra unor sisteme precum sistemul muscular si cel osos.

De obicei exercitiile facute in mod regulat echilibreaza nivelul colesterolului. Acest lucru te va ajuta la mentinerea sanatatii arterelor sanguine.

Prin facerea exercitiilor fizice in fiecare zi iti poti mentine in limite normale tensiunea arteriala. Este o metoda foarte importanta atunci cand suferi cu inima, va reduce riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare.

Exercitiile fizice, dar si miscarea pot produce beneficii pentru creier si pentru sanatatea mentala. Ele pot activa proteinelede la nivelul creierului care ajuta la formarea de noi celule ale creierului.