/Visinele sunt benefice pentru inima

Visinele sunt benefice pentru inima

Studii recente au pus în evidenţă beneficiile consumului de vişine. Trei studii americane diferite, publicate pe 12 aprilie, au arătat binefacerile antioxidanţilor prezenţi în vişinele proaspete, uscate sau chiar în suc, scrie site-ul 24heures.ch.

Cercetători americani de la Universitatea din Michigan, Arizona şi laboratoarele Brunswick spun că cine consumă cereale, iaurt cu vişine prezintă riscuri mai mici să facă inflamaţii şi contribuie la o sănătate mai bună a inimii.

Cele trei echipe de cercetători s-au ocupat de cantitatea de antioxidanţi prezentă în vişine şi de beneficiile lor antiinflamatoare. Într-unul din studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că, 236 ml de suc de vişine băuţi zilnic timp de o lună duc la reducerea inflamaţiilor la adulţii supraponderali sau obezi.

Studiul realizat la Universitatea Michigan a arătat că, după ce s-a adăugat pudră de vişine în alimentaţia şoarecilor, animalelor li s-a îmbunătăţit starea de sănătate cardiovasculară şi le-a scăzut nivelul colesterolului. Cercetătorii au mai ajuns la concluzia că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate juca un rol în scăderea masei de grăsime de pe abdomen, care se asociază adesea cu boli cardiovasculare. Al treilea studiu susţine că un consum de 28 g de vişine uscate pe zi este benefic pentru sănătate.

Cercetătorii au explicat că beneficiile asupra inimii se datorează antocianelor, pigmenţi care dau culoarea vie a vişinelor. Ele se mai găsesc în afine, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra inimii şi împotriva diabetului, ca şi în mure şi vinete.

Studiile au apărut în revista The FASEB Journal.