/Riscul de obezitate poate fi calculat de la naştere

Riscul de obezitate poate fi calculat de la naştere

O metodă de calcul online permite de acum aprecierea riscului de obezitate la copii încă de la cea mai fragedă vârstă. Testul a fost realizat de o echipă internaţională, fiind desfăşurat pe finlandezi, italieni şi americani, relatează passionsante.be.
Părinţii pot să ştie încă de la naşterea copilului dacă există riscul – care nu este niciodată o fatalitate – ca bebeluşul lor să aibă obezitate infantilă. La estimare s-au luat în considerare şase elemente considerate ca fiind determinante majore: indicele de masă corporală(IMC) al mamei, IMC al tatălui, numărul de persoane din gospodărie, statutul profesional al mamei, dacă mama a fumat în timpul sarcinii şi greutatea copilului la naştere.

Plecând de la aceste date, sistemul calculează automat probabilitatea (exprimată în procente) ca cel mic să fie mai târziu obez. Intenţia este de a sensibiliza părinţii la problema greutăţii excesive la copii: dacă există un risc crescut de obezitate, trebuie luate foarte devreme măsuri de prevenire (alimentaţie adecvată şi, ulterior, activitate fizică).

Cei interesaţi pot accesa www.files-good.ibl.fr/childhood-obesity-fr.AGERPRES