/Pastilele contraceptive nu ingrasa (studiu)

Pastilele contraceptive nu ingrasa (studiu)

Un nou studiu publicat în revista Human Reproduction susţine că nu există o legătură de la cauză la efect între folosirea pastilei contraceptive şi luarea în greutate…la maimuţe. Rezultatele pot fi însă extrapolate la femei, potrivit cercetătorilor citaţi de passionsante.be.

O echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe din Oregon (Statele Unite) a studiat aproape un an un grup de macaci femele – specie la care se recurge adesea în cadrul cercetării medicale cu rezultate aplicabile la om. S-a descoperit că pastila contraceptivă nu are un impact semnificativ asupra luării în greutate.

În ceea ce priveşte motivul pentru care femeile cred că pastila îngraşă, cercetătorii americani sunt de părere că ‘această idee persistă în măsura în care luarea în greutate intervine în mod natural odată cu vârsta şi este pusă pe seama contracepţiei’. Trebuie să se ştie totuşi că, la unele femei, pastila poate favoriza reţinerea apei. Prin urmare, concluzia studiului a fost că femeile nu au motive de îngrijorare.