/Paracetamolul reduce nivelul de stres si imbunatateste memoria

Paracetamolul reduce nivelul de stres si imbunatateste memoria

Paracetamolul, unul dintre cele mai utilizate analgezice, poate contribui la îmbunătăţirea memoriei şi la reducerea nivelului de stres, informează marţi Daily Mail, care citează un studiu pilot potrivit căruia persoanele care iau zilnic paracetamol au înregistrat rezultate mai bune la testele de memorie.


Studiile de laborator arată că paracetamolul declanşează eliberarea de serotonină, neurotransmiţător responsabil cu reglarea stării de spirit şi care poate avea un efect indirect asupra memoriei, reducând stresul, cunoscut că afectează memoria. În plus, paracetamolul activează o zonă din creier implicată în procesul de învăţare, memorie şi soluţionare a problemelor. În fine, administrarea de paracetamol pe perioade lungi de timp reduce riscul îmbolnăvirii de cancer de prostată.
Un studiu recent realizat în Suedia a demonstrat că nivelul de agitaţie la oamenii care suferă de demenţă s-a redus cu 17% pe o perioadă de opt săptămâni după ce acestora le-a fost administrat paracetamol în doză mare.