/Ouale crude pot contribui la prevenirea cancerului

Ouale crude pot contribui la prevenirea cancerului

Două gălbenuşuri crude de ou conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr, susţine un grup de experţi de la Universitatea Alberta din Canada, potrivit cărora ouăle de găină reprezintă o sursă bogată în antioxidanţi, care pot preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare şi a cancerului, relatează marţi portalul MedDaily.

În urma unei analize a gălbenuşului de ou, ei au constatat că acesta conţine doi aminoacizi – triptofanul şi tirozina – cu proprietăţi antioxidante deosebite.

Astfel, conform concluziei lor, două gălbenuşuri crude de ou conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr mediu şi echivalează 25 de grame de afine.

Proprietăţile benefice ale ouălor se reduc la jumătate în cazul în care sunt fierte sau prăjite, iar prepararea lor la microunde diminuează şi mai mult efectul lor terapeutic.

În cadrul aceluiaşi studiu, oamenii de ştiinţă au identificat şi mecanismul de acţiune al proteinelor din ou. S-a dovedit că acestea trec printr-un proces de transformare sub influenţa enzimelor din stomac şi intestinul subţire şi favorizează producerea de peptide, acestea din urmă acţionând la fel ca mijloacele de scădere a tensiunii.

Studiul asupra beneficiilor ouălor nu s-a încheiat încă, în prezent, cercetătorii de la Universitatea Alberta încearcă să identifice întreaga gamă de antioxidanţi din ou.