/Oamenii de stiinta rusi dezvolta o metoda unica de combatere a cancerului

Oamenii de stiinta rusi dezvolta o metoda unica de combatere a cancerului

Experţi în fizică nucleară din Novosibirsk, Siberia, au creat un accelerator de particule care permite distrugerea în mod selectiv a celulelor tumorilor maligne, a informat recent ITAR-TASS.

În sângele pacientului se injectează o soluţie care conţine bor. Ca urmare, în celulele canceroase începe să se acumuleze izotopul bor-10. Apoi începe atacarea tumorii, prin iradiere cu neutroni epitermici îndreptaţi împotriva nucleelor de bor. Începe o reacţie însoţită de o considerabilă emisie de energie care distruge celulele maligne, adaugă RIA Novosti, care preia ştirea.

Omul de ştiinţă Serghei Taskaev, unul dintre autori, a explicat că borul nu este toxic şi că se poate acumula în organism, în cantităţi mai mari în tumoare decât în celulele sănătoase.

Rezultatele unui experiment cu biomaterial inspiră optimism. Tumoarea atacată a dispărut. Oamenii de ştiinţă doresc să înceapă în curând testarea în instituţii medicale. Unele companii japoneze, europene şi americane au arătat deja interes faţă de această nouă tehnologie, potrivit aceleiaşi surse.