/Mierea de Manuka invinge cele mai rezistente bacterii (studiu)

Mierea de Manuka invinge cele mai rezistente bacterii (studiu)

Mierea de Manuka împiedică aderenţa la ţesuturi a bacteriilor rezistente precum Staphylococcus aureus, potrivit unui grup de oameni de ştiinţă britanici, citaţi recent de The Telegraph.

Mierea de Manuka se obţine în Australia şi Noua Zeelandă, adaugă RIA Novosti, care preia ştirea.

De mai mult timp se cunosc proprietăţile sale antibacteriene, dar cercetătorii de la Universitatea din Cardiff asigură că acest tip de miere ar putea ajuta şi la curăţarea rănilor infectate.

‘Descoperirile pe care le-am făcut cu streptococi şi Pseudomonas arată că mierea împiedică aderenţa bacteriilor la ţesuturi, ceea ce este esenţial pentru prevenirea dezvoltării unei infecţii acute’, a explicat profesorul Rose Cooper.

Potrivit acesteia, împiedicându-se această aderenţă, se blochează şi formarea biopeliculelor bacteriene, care protejează bacteriile împotriva antibioticelor, adaugă sursa citată.