/Lacurile de unghii si solutiile de indreptare a parului pot contine substante cancerigene

Lacurile de unghii si solutiile de indreptare a parului pot contine substante cancerigene

Autorităţile sanitare americane au publicat săptămâna trecută un raport care arată că formaldehida şi stirenul sunt substanţe care pot declanşa cancere. Cele două substanţe intră în compoziţia multor produse, printre care lacul de unghii şi soluţiile de îndreptare a părului, obiectele de plastic şi cauciuc, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

Prin urmare, se recomandă evitarea, pe cât posibil, a acestor substanţe nocive. New York Times precizează totuşi că pericolele sunt mult mai mari pentru cei care umblă cu aceste produse chimice la scară industrială.

Formaldehida se foloseşte la fabricarea multor produse, printre care lacuri de unghii, soluţii de îndreptare a părului şi dizolvanţi. Experţii recomandă folosirea unor mărci care nu recurg la această substanţă. Informaţiile se găsesc pe site-ul Skin Deep, bază de date realizată de Environmental Working Group, unde doritorii pot afla compoziţia cosmeticelor şi impactul lor asupra mediului şi sănătăţii.

Metoda braziliană de îndreptare a părului, tratament capilar costisitor la care au recurs vedete ca Jennifer Aniston, face obiectul unei anchete a autorităţilor americane. Produsele folosite pot conţine până la 12% formaldehidă. Ca urmare a unor plângeri din partea unor coafori şi clienţi, care au avut senzaţii de arsură în ochi, nas şi gât, precum şi dificultăţi de respiraţie, fiind înregistrat şi un caz de cădere a părului, organismul guvernamental Sante Canada a publicat anul trecut un comunicat despre pericolele utilizării acestor soluţii capilare. În Statele Unite, experţi din Oregon au avertizat şi ei coaforii, recomandându-le să fie prudenţi în folosirea acestor produse. Unele saloane şi-au echipat salariaţii cu măşti şi-şi informează clienţii despre riscurile la care se expun.