/Italienii, tot mai agresivi si depresivi (studiu)

Italienii, tot mai agresivi si depresivi (studiu)

Italienii reuşesc tot mai greu să-şi frâneze pornirile violente, iar consumul pastilelor antidepresive a crescut cu 114% în ultimii 10 ani, relevă organizaţia nonguvernamentală Censis în cel mai recent studiu prezentat marţi.

În perioada 2004 – 2009, reclamaţiile agresiunilor au crescut cu 26,5%, în timp ce injuriile verbale cu 35,3%. În acelaşi timp, numărul violenţele sexuale s-a modificat cu 26,3%, adică de la 4.454 la 5.625 în aceeaşi perioadă.

Datele înregistrate şi publicate de ONG-ul Censis i-au determinat pe cercetători să tragă concluzia că italienii traversează o “criză a autorităţii, o degradare a dorinţelor şi o carenţă a controlului pornirilor violente”. “S-a răspândit un sentiment egocentric şi fiecare se consideră propriul şi singurul arbitru al propriului comportament, consideră 85,5% dintre italieni. Acest lucru lucru duce la situaţia în care regulile pot fi interpretate după bunul plac”, menţionează cercetătorii.

Prin urmare, 44,8% dintre tineri consideră că orice transgresiune este permisă în timpul distracţiilor. În acelaşi timp, 46,4% admite că pentru a-şi atinge scopurile trebuie să facă şi compromisuri.

Cercetătorii subliniază că primele semne de depresie sunt legate de latura narcisistă. În 2010, 450.000 de italieni au recurs la chirurgia plastică pentru a-şi satisface gusturile estetice. În paralel, consumul pastilelor antidepresive a crescut cu 114% în ultimii 10 ani.