/Fructul baobabului contine de sase ori mai multa vitamina C decat portocala

Fructul baobabului contine de sase ori mai multa vitamina C decat portocala

O importantă marcă de cereale se pregăteşte să comercializeze snacksuri pe bază de fructe de baobab. Acestea conţin o cantitate de vitamina C de şase ori mai mare decât portocalele, putând deveni un aliment miraculos, scrie 20minutes.ch.

Proprietăţile fructului baobabului sunt multiple: pe lângă conţinutul ridicat de vitamina C, are o cantitate de calciu de două ori mai mare decât cea din lapte şi fibre care fac să scadă nivelul glicemiei. Cel puţin aşa susţine firma americană Baobab Foods, sigură de potenţialul acestui aliment, numit şi ‘pâinea maimuţelor’.

Ea a anunţat săptămâna trecută că va intra în curând pe piaţă cu acest produs, prezentat ca batoane de cereale, bomboane sau bucăţi uscate, care vor avea şi un gust bun (arome de ananas, pară şi vanilie). Alimentaţia tradiţională a locuitorilor din Africa tropicală cuprinde fructe de baobab, copac ce figurează de altfel şi pe stema Senegalului.

Fructele baobabului sunt comestibile. Gustul lor uşor acidulat este pe placul maimuţelor, dar şi al oamenilor. Se consumă şi seminţele prăjite, care înlocuiesc şi cafeaua sau din care se poate extrage ulei alimentar. Din pulpa fructelor proaspete sau uscate, amestecată cu apă, se face un suc răcoritor.

Vânzarea fructelor de baobab este autorizată în Europa din iulie 2008.