/Diabetul de tip 2 poate fi combatut cu o dieta zilnica de 600 de calorii

Diabetul de tip 2 poate fi combatut cu o dieta zilnica de 600 de calorii

Diabetul de tip 2 poate fi combătut în numai şapte zile, cu o dietă zilnică de 600 de calorii, potrivit unui om de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle, transmite vineri EFE.

Profesorul Roy Taylor, directorul Centrului de rezonanţă magnetică din cadrul universităţii engleze menţionate, a supus timp de opt săptămâni 11 voluntari – care fuseseră recent diagnosticaţi cu diabet – la o dietă extremă, formată din băuturi special create şi legume fără amidon.

După o săptămână, nivelul de zahăr din sângele acestora înainte de micul dejun a revenit la normal, fapt care indicat că pancreasul şi ficatul funcţionau normal.

După opt săptămâni, toţi voluntarii reuşiseră să scape de diabet, iar după trei luni, şapte dintre ei continuau să nu mai aibă probleme cu această boală.

Potrivit lui Taylor, care îşi va prezenta la sfârşitul acestei săptămâni descoperirea în cadrul unei conferinţei a Asociaţiei americane de luptă împotriva diabetului de la San Diego (California, SUA), un exces de grăsime împiedică funcţionarea pancreasului la nivel celular şi pune obstacole în calea secreţiei normale de insulină – cea care reglează zahărul din sânge.

Până de curând se credea că diabetul de tip 2, cel mai comun, era ireversibil, însă omul de ştiinţă britanic susţine că a demonstrat că procesul poate fi inversat.