/Curele drastice de slabire forteaza celulele creierului sa se autodevoreze (studiu)

Curele drastice de slabire forteaza celulele creierului sa se autodevoreze (studiu)

Asemeni altor părţi ale corpului omenesc, celulele creierului încep să se autodevoreze ca ultimă alternativă de sursă de energie pentru a combate înfometarea, potrivit unui studiu efectuat de cercetători americani, citat miercuri de The Daily Telegraph.

Drept răspuns, corpul produce acizi graşi, care amplifică senzaţia de foame din creier şi ne sporesc impulsul de a mânca. Cercetători de la Albert Einstein College of Medicine din cadrul Yeshiva University din New York au afirmat că aceste descoperiri ar putea conduce spre noi cure de slăbit cu suport ştiinţific.

Teste efectuate asupra unor şoareci au arătat că oprirea celulelor creierului din a se mânca între ele – proces cunoscut sub numele de autofagie – a împiedicat nivelurile de foame să crească în replică la înfometare. Schimbarea chimică din creierele lor i-a făcut pe şoareci să devină mai uşori şi mai subţiri după o perioadă de ‘postit’, au explicat cercetătorii în publicaţia Cell Metabolism.

‘Pentru reglarea apetitului, este nevoie şi de o cale prin care fiecare celulă să participe la un fel de proces de menaj intern’, a explicat Doctorul Rajat Singh, care a condus studiul. ‘Tratamentele ce vizează găsirea acestei căi v-ar putea ajuta să vă simţiţi mai puţin înfometaţi şi să ardeţi mai multe grăsimi – o bună modalitate de a menţine un echilibru energetic într-o lume în care caloriile sunt ieftine şi destule’, a conchis el.