/Cafeaua, puternic antidepresiv pentru femei

Cafeaua, puternic antidepresiv pentru femei

Femeile care beau multă cafea suferă mai rar de depresie, au descoperit oameni de ştiinţă americani. Înainte, o asemenea legitate a fost demonstrată şi în cazul bărbaţilor, informează WebMD.

Cercetători din cadrul Universităţii din Harvard au analizat informaţii despre circa 50.000 de femei care au acceptat să participe la studiul pe termen lung Nurses Health Study. Vârsta medie a participantelor a fost de 63 de ani. În timpul studiului, femeile prezentau în mod periodic informaţii cu privire la consumul lor anual de cafea.

În momentul demarării studiului, în 1996, niciuna dintre femei nu suferise nicio depresie. La finalul studiului, în 2006, episoade depresive au cunoscut la 2.607 participante.

După cum precizează Alberto Ascherio, unul dintre membrii echipei de cercetători, analiza informaţiilor a dezvăluit: cu cât mai multă cafea consumau femeile, cu atât mai rar dezvoltau ele depresii.

Astfel, în grupul celor care consumau între două şi trei ceşti de cafea pe zi, riscul de depresie era cu 15 la sută mai scăzut comparativ cu cele care beau cafea o dată pe săptămână sau chiar mai rar. În grupul celor care consumau câte patru sau chiar mai multe ceşti de cafea pe zi, această diferenţă a fost de 20 la sută.

Într-un comunicat se precizează că rezultatele obţinute sunt puse de acord cu informaţii primite în cadrul unor studii mai puţin ample. De exemplu, o legitate asemănătoare a fost dezvăluită şi în cazul bărbaţilor. De asemenea, a fost dezvăluit că amatorii de cafea sunt predispuşi mai puţin ca alţi oameni la sinucideri.