/Cafeaua ne face mai sanatosi?

Cafeaua ne face mai sanatosi?

Chiar daca in ultimii ani atat nutritionisti cat si medici sau cercetatori au avut dispute aprinse in raport cu efectele cafelei asupra corpului uman s-ar parea ca aceasta ar putea avea si influente pozitive la nivelul organismului.
Conform studiilor, cei mai multi oameni isi beau cafeaua dimineata, inainte de a pleca la scoala, servici, etc. Principalul ei efect este de a ne aduce de la acea stare de somnolenta la o stare vioaie, bine dispusa, intr-un timp extrem de scurt. Cofeina este principalul responsabil in acest sens, iar efectele acesteia se intind pe o perioada de aproximativ doua ore.


Mai multe studii clinice au aratat ca o cafea pe zi poate influenta in mod pozitiv sanatatea unui individ. Principalele efecte sunt: imbunatatirea memoriei, protectia oferita impotriva diabetului, mascarea simptomelor Parkinsonului, etc.
De asemenea, cafeaua este si o sursa generoasa de antioxidanti! Aceste substante ajuta in special in prevenirea infarctului cardiac, dar contribuie si in cazul procesului de imbatranire, incetinindu-l.