Cafeaua ne face mai sanatosi?

Chiar daca in ultimii ani atat nutritionisti cat si medici sau cercetatori au avut dispute aprinse in raport cu efectele cafelei asupra corpului uman s-ar parea ca aceasta ar putea avea si influente pozitive la nivelul organismului.
Conform studiilor, cei mai multi oameni isi beau cafeaua dimineata, inainte de a pleca la scoala, servici, etc. Principalul ei efect este de a ne aduce de la acea stare de somnolenta la o stare vioaie, bine dispusa, intr-un timp extrem de scurt. Cofeina este principalul responsabil in acest sens, iar efectele acesteia se intind pe o perioada de aproximativ doua ore.


Mai multe studii clinice au aratat ca o cafea pe zi poate influenta in mod pozitiv sanatatea unui individ. Principalele efecte sunt: imbunatatirea memoriei, protectia oferita impotriva diabetului, mascarea simptomelor Parkinsonului, etc.
De asemenea, cafeaua este si o sursa generoasa de antioxidanti! Aceste substante ajuta in special in prevenirea infarctului cardiac, dar contribuie si in cazul procesului de imbatranire, incetinindu-l.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *