/Bebelusi obezi inca inainte de nastere

Bebelusi obezi inca inainte de nastere

Obezitatea infantilă începe încă înainte de naştere: mame supraponderale nasc bebeluşi prea graşi, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, care au analizat nivelurile de grăsime la nou-născuţi, relatează 7sur7.be.
Potrivit cercetărilor lor, copiii născuţi de mame prea grase au straturi de grăsime în jurul abdomenului comparabile cu cele ale adulţilor de 50 de ani. Este prima dată că un studiu arată legătura directă între greutatea mamei şi cea a copilului.

Bebeluşii obezi sunt mai susceptibili să aibă probleme de sănătate, printre care boli cardiace, fragilitate a oaselor, diabet şi astm. O femeie însărcinată din trei este în prezent supraponderală, ceea ce face să crească şi riscurile legate de sarcină. Pot apărea astfel complicaţii, dar şi moartea mamei sau a bebeluşului.

Studiul s-a desfăşurat pe 54 de băieţi şi 51 de fete şi s-au descoperit în total 31 de bebeluşi care aveau mai mult ţesut adipos în jurul abdomenului. Prezenţa grăsimii era proporţională cu obezitatea mamei. ‘Acest lucru arată cât de sensibil este bebeluşul la mediul din uter şi cum pot apărea anumite efecte pe termen lung chiar înainte de naştere’, spune profesorul Neena Modi, principalul autor al studiului.