/Totul despre ambliopie

Totul despre ambliopie

Ambliopia este o afectiune a ochilor, numita de experti si ‘ochiul lenes’, si manifestandu-se prin vederea slaba a unui dintre ochi. Se spune ca ambliopia apare in general in copilarie, si poate fi catalogata ca fiind usoara, moderata sau severa.

Diferenta refractiva dintre cei doi ochi duce in cele mai multe cazuri la aparitia acestei afectiuni, insa nu trebuie neglijata nici strabismul (ochiul care deviaza devine ambliop), ametropica (defecte mari refractive la ambii ochi) si ambliopia de deprivare.

Puteti oserva simptomele de ambliopie atunci cand un copil se accidenteaza frecvent, devine neindemanatic, dar si atunci cand nu apreciaza corect distantele vizuale.

 

Diagnosticul de ambliopie se poate pune doar in urma unui exament medical oftalmologic foarte complet. Din cauza viciului de refractie, care trebuie corectat, tratamentul de ambliopie este realizat prin ocluzia ochiului sanatos si stimularea celui lenes.

Foarte important de atras atentia, este si faptul ca recuperarea de ambliopie are loc pana in varsta de 6-7 ani. Ea se mai poate trata chiar si dupa varsta de 30-40 de ani, iar tratamentul poate dura intre 7-8 sedinte.

IMPORTANT!
Parintii trebuie sa fie foarte responsabili atunci cand vine vorba de  importanta tratamentului de ocluzie si trebuie sa faca tot ceea ce este necesar astfel incat cel mic sa accepte acest tratament, pentru a nu avea urmari toata viata.

 

Optisan.ro va poate ajuta aici prin programul de tratament prin joc al Ambliopiei, un program special dedicat pentru cei mici.

Aveti mai jos un filmulet al clinicii Optisan, despre ambliopie si ‘Ochiul lenes’:

Daca doriti sa apelati la serviciile lor , am lasat mai jos exact datele de contact, astfel incat sa puteti apela cat mai repede la ei, profesionistii optisan:

Email: office@optisan.ro
Telefon: +40260.612.229
Telefon: +40746.672.215