/Top 5 suplimente naturale pentru sanatate

Top 5 suplimente naturale pentru sanatate

In ultimul timp suplimentele naturale sunt din ce in ce mai cautate datorita actiunilor benefice demonstrate asupra organismului si a substantelor miraculoase precum coenzima q10 carora li se descopera tot mai multe utilizari medicale. Multe dintre aceste suplimente sub forma de pastile contin fie substante prezente in mod natural in corpul uman, fie vitamine, fie substante naturale cu calitati curative deja demonstrate. Cu toate acestea, exista inca un numar de companii ce se prezinta drept distribuitoare de produse naturiste si vand, totusi, printre altele pastile de slabit sau pentru recuperare energiei, ce nu sunt facute in totalitate din ingrediente naturale. Din acest motiv, achizitionarea unor astfel de produse naturale este bine sa se faca de pe site-uri ale unor firme de incredere precum produseprovita.com.’

Iata cele mai eficiente 5 suplimente ce pot fi consumate atat ca preventie, dar si tratament pentru diverse probleme, de la afectiuni grave, la lipsa de energie:

5. Vitamina D: Oamenii de stiinta sustin ca 10 minute, in plin soare, pe timp de vara, este de ajuns pentru ca organismul sa produca toata vitamina D de care are nevoie, insa pe perioadele de iarna sau pentru populatia zonelor nordice, se recomanda suplimente cu vitamina D, pentru a compensa lipsa soarelui.

4. Acid Alfa Lipoic (ALA): Suplimente ce contin ALA, ajuta la controlul insulinei, impotriva pierderii memoriei la persoanele mai in varsta si poate fi folosit in tratarea bolilor precum Alzheimer, ajutand la imbunatatirea circulatiei la terminatile nervoase .

3. Coenzima Q10: singurul motiv pentru care locul acesteia nu este in capul listei este faptul ca cercetarile in ceea ce priveste efectul acesteia nu sunt considerate inca indeajuns de concludente, insa exista nenumarate cazuri in care coenzima Q10 a fost extrem de eficienta in tratarea cancerului de san, bolilor de inima si afectiunilor precum Parkinson. Luata ca supliment alimentar, aceasta ajuta la combaterea migrenelor, scaderea tensiunii si a nivelului de colesterol, creste nivelul de energie si imunitatea organismului.

2. Extract de ceai verde: acesta protejeaza corupul de infectii respiratorii si digestive, scurcircuiteaza reproducerea celululelor canceroase, ajuta la scaderea tensiunii, reduce nivelul de colesterol din sange si chiar ajuta in lupta cu cariile. Ceaiul verde ar trebui sa fie in regimul sau suplimentele alimentare ale persoanelor de orice varsta.

1. Vitamina B12: vitamina ce nu trebuie sa lipseasca din regimul alimentar datorita actiunii sale de imbunatatire a sistemului imunitar dar, cu atat mai important in timpurile in care traim, reducerea efectelor stresului mental asupra organismului. Se estimeaza ca in jur de 10-30% din adultii de peste 30 de ani nu absorb vitmaina B12 din mancare eficient, iar studii medicale ale unor universitati de prestigiu recomanda suplimente zilnice de vitamina B12 pentru adulti de peste 50 de ani.