/Spuma poliuretanica izolatoare nu ne afecteaza sanatatea

Spuma poliuretanica izolatoare nu ne afecteaza sanatatea

Unul din cele mai folosite materiale in fabricarea mobilei si a saltelelor este spuma poliuretanica. Chiar daca este foarte rezistenta si confortabila, aceasta vine si cu anumite dezavantaje. Inainte de a cumpara produse ce contin spuma poliuretanica, cred ar trebui sa stii cateva lucruri despre acest material.

Chimicale daunatoare. Cea mai mare problema cu acest material o reprezinta faptul ca nu este un produs natural, motiv pentru care pentru producerea acestui material se folosesc o multime de chimicale, iar noi ca si oameni, de fiecare data cand folosim produse pe baza de chimicale ne expunem la anumite riscuri de sanatate.

Inhalarea chimicalelor. Anumite studii au aratat ca folosind produse pe baza de spuma poliuretanica ne poate dauna sanatatii, iar cei mai expusi la aceste riscuri sunt bebelusii care dorm pe saltele din spuma poliuretanica. Oamenii de stiinta au facut un test pe soarecii de laborator, lasandu-i sa inhaleze perioade indelungate aer ce contine particule care se regasesc in spuma poliuretanica, iar concluzia lor a fost ca inhalarea acelor chimicale a dus la inflamatii respiratorii.

Cu toate acestea, la oameni inca nu s-au observat probleme care sa se traga clar din inhalarea chimicalelor de la produsele pe baza de spuma poliuretanica.

Acest material este produs in mare parte din petrol si alte substante toxice, insa majoritatea celor ce-l produc si il comercializeaza sub diverse forme sunt supusi unor teste riguroase de toxicitate, astfel incat sa ni se asigure faptul ca folosirea materialului nu ne va influenta sanatatea.

Spuma poliuretanica este folosita cu succes si ca material izolator pentru interior si exterior. La interior de obicei se foloseste spuma pulverizabila, tip spray, iar la exterior de cele mai multe ori se foloseste spuma poliuretanica rigida sub forma de placi prefabricate. Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre folosirea acestui produs ca material izolator, vizitati site-ul www.sistemepoliuretanice.ro . Singurul dezavantaj in folosirea acestui material il constituie doar pretul putin mai ridicat fata de celalalte materiale izolatoare. Dar cu toate acestea este un material mult mai eficient din punct de vedere al gradului de izolatie cat si mai rezistent la foc decat polistirenul sau vata minerala.

Chiar si atunci cand folosim spuma poliuretanica ca material izolator pentru interior, specialistii au ajuns la concluzia ca sanatatea nu ne este pusa deloc in pericol, fiindca materialul este la randul sau acoperit ipsos sau diverse alte compozitii folosite in constructii.

In concluzie, folosirea spumei poliuretanice ca material izolator nu dauneaza sanatatii.