/Solutii pentru persoanele de varsta a treia

Solutii pentru persoanele de varsta a treia

O data cu trecerea de prima tinerete, viata unui batran se poate schimba foarte repede intr-una frumoasa sau poate chiar mai putin placuta, depinzand bineinteles de la caz la caz, dupa posibilitatile fiecaruia.

‘Daca n-ai batran, sa-ti cumperi’, unul dintre cele mai cunoscute si folosite zicale, este pe cale sa dispara in tara noastra. Sursa mesajului de mai sus este una foarte clara, acela sa nu abandonam pe cei batrani, si sa ii tinem in grija atat cat putem. Pentru cei care nu pot avea posibilitati, una dintre cea mai buna solutie este sa apeleze la diferitele de camine de batrani particulare , acolo unde aceste persoane pot avea un mod de viata placut si chiar foarte bun.

Aceste azile de batrani se pot gasi in numar foarte mare in tara noastra, in aproape toate judetele. Nimeni in afara de cei in varsta, nu poate stii cat de greu este in aceasta perioada a vietii. In ziua de azi, dupa parerea noastra, primii care ar trebuii sa dispuna de numeroase facilitati ar fi copii si bineinteles persoanele de varsta a doua.

Asta va ramane de vazut pe viitor, despre cum si in ce fel vor reactiona si autoritatile de la noi din tara, stiind totusi ca nu isi prea dau interesul in acest sens.