/Pierderea in greutate prin metode chirurgicale

Pierderea in greutate prin metode chirurgicale

Este evident ca atunci cand vorbim de pierderea in greutate prin metode chirurgicale ne gandim la acele persoane care isi doresc foarte mult sa slabeasca intr-o perioada scurta de timp sau la cele a caror viata este pusa in pericol datorita obezitatii. Bolile cele mai frecvente asociate sunt hipertensiunea arteriala, diabetul, un nivel ridicat de colesterol sau chiar boli cardiace, astfel ca bisturiul este singura solutie viabila daca vrei sa slabesti repede.

La ora actuala, in tara noastra, numarul persoanelor care sufera din cauza kilogramelor acumulate in plus de-a lungul anilor este destul de mare, dar ceea ce ar trebui sa ne ingrijoreze cu adevarat este ca din generatiile de copii care se ridica in prezent, foarte multi sufera deja de aceasta afectiune si parintii nici nu au de gand sa le ofere un regim alimentar care sa-i ajute sa slabeasca eficient.

Una dintre cele mai populare metode de slabit este reducerea in dimensiuni a stomacului pentru un control mai bun al senzatiei de foame. Un stomac mai mic, inseamna in mod sigur mai putina mancare fara senzatie de foame chiar si dupa masa, iar mai putina mancare inseamna mai putine calorii ce trebuie consumate de organism. Avantajul major al acestei metode chirurgicale consta in eficienta de 90%, astfel ca esti aproape sigur de succesul ei.

In cazul persoanelor cu un grad mai scazut de supraponderalitate – sau pur si simplu mai slabe – metodele chirurgicale nu sunt intotdeauna o optiune buna din mai multe motive: in primul rand pretul unei astfel de operatii este un element ce cantareste greu in balanta, iar daca mai adaugam si eventualele riscuri asociate acestei proceduri medicale iti vei da seama si singur ca exista alte alternative mai bune, desi cu o perioada mai lunga de raspuns.

Nici pastilele care iti accelereaza metabolismul nu sunt o idee grozava daca vrei sa slabesti sanatos, deoarece pot duce la dezechilibre destul de grave, deci daca nu esti in pericol grav din cauza obezitatii, atunci nu cred ca bisturiul sau tratamentul medicamentos este alternativa cea mai buna pentru tine, ci alegerea unor diete sanatoase, insa cu toate acestea alegerea iti apartine in totalitate.