/Hunedoara: Analizele au infirmat cazul de gripă porcină la un tânăr din Petrila

Hunedoara: Analizele au infirmat cazul de gripă porcină la un tânăr din Petrila

Analizele de laborator au infirmat suspiciunea de gripă AH1N1 la tânărul de 22 de ani, din oraşul Petrila, care a fost internat la sfârşitul săptămânii trecute într-un spital din Timişoara după ce bolnavul a fost bănuit de gripă porcină.
‘Tânărul suferă de altă boală, care nu are legătură cu gripa AH1N1. Analizele de laborator au infirmat suspiciunea de gripă AH1N1’, a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.  În ceea ce priveşte cazurile de gripă sezonieră, 15 persoane din municipiul Hunedoara sunt bănuite că ar suferi de această boală, opt dintre pacienţi fiind internaţi în spital.

Medicii au recoltat probe de laborator ce vor fi analizate la Institutul Cantacuzino, până la sosirea rezultatelor bolnavii fiind pe tratament.

Stocul de vaccin antigripal din depozitul DSP Hunedoara a fost epuizat, în condiţiile în care toate cele 14.900 de doze de vaccin au fost distribuite medicilor de familie şi unităţilor medicale în care se face imunizarea gratuită a populaţiei considerată în grupele de risc-bătrâni, bolnavi cronici, copii, cadre medicale. AGERPRES