/Cum putem scapa de obezitate

Cum putem scapa de obezitate

Obezitatea este o afectiune nutritional-metabolica, fiind o problema mare pentru numeroase femei, din punct de vedere estetic si nu numai. Aparitia obezitatii afecteaza foarte mult o persoana, atat psihic, creeand o stare foarte proasta dar si  influentand aspectul fizic.

In cazul in care nu stiati, obezitatea apare atunci cand echilibrul energetic este dezechilibrat, si anume cand numarul de calorii cumulat este cu mult mai mare decat energia cedata.

Una dintre principalele solutii pentru a scapa de obezitate, este operatia de bypass gastric , o operatie foarte eficienta si utilizata, dupa cum spun majoritatea expertilor. Aceasta operatie se bazeaza pe izolarea unei portiuni a stomacului, astfel incat , dupa o masa, alimentele mancate sa ajunga doar in partea superioara a stomacului, portiune neizolata.

Printre principalele avantaje ale acestei operatii putem nota faptul, ca persoana respectiva va pierde pana la 80 % din excesul ponderal.

Un alt avantaj ar fi faptul ca recuperearea va fi una foarte rapida (doar 48 de ore de spitalizare, dureri postoperatorii limitate, recuperare fara cicatrici, exact ca la operatia gastric sleeve).