/Cremele împotriva soarelui trebuie aplicate corect pentru efect maxim

Cremele împotriva soarelui trebuie aplicate corect pentru efect maxim

Cremele împotriva soarelui ajută la protejarea de razele ultraviolete, care pot duce la o îmbătrânire prematură a pielii sau chiar la cancer. Ele trebuie alese cu multă grijă, altfel putând face mai mult rău decât bine, scrie 7sur7.be. În primul rând, trebuie aleasă o cremă care protejează atât de razele UVB, cât şi UVA ale soarelui. Dermatologii David Leffell şi Lisa Garner avertizează împotriva unor mici greşeli care pot fi evitate.  Crema împotriva razelor solare nu se foloseşte de la un sezon la altul. Valabilitatea este primordială pentru o protecţie optimă. În plus, un flacon deschis este mai sensibil la bacterii, conservanţilor scăzându-le eficienţa odată cu trecerea timpului.

Este recomandabil un machiaj cu protecţie solară integrată. Fondul de ten protector este un produs practic, însă nu funcţionează la fel de eficient ca o cremă în plină vară. În timpul zilei, machiajul se strică, încetând să mai asigure o protecţie adecvată.

Uneori nu se aplică destulă cremă. Trebuie acoperită toată pielea expusă la soare, operaţiunea putându-se repeta în cursul zilei.

O altă greşeală care se face la aplicarea cremei împotriva soarelui este că se se pune doar dimineaţa. La expunerea la soare, este bine ca operaţiunea să se repete în medie din două în două ore. La contactul cu apa sau la transpiraţie, efectul agenţilor activi din loţiune trece mai repede, aşa încât se recomandă repetarea operaţiunii.

Oamenii au în general prea multă încredere în indicaţia ‘rezistent la apă’. La mare sau la piscină, protecţia solară rezistentă la apă este indispensabilă. La ieşirea din apă, gradul de protecţie scade totuşi, crema fiind eficientă între 40 şi 80 de minute. Ca atare, trebuie întinsă din nou cremă pe piele.

Majoritatea utilizatorilor de cremă împotriva soarelui o folosesc doar în zilele însorite, dar cerul acoperit poate înşela. Razele UVA pot traversa stratul de nori şi reflecta în sticlă, nisip sau apă. Se recomandă prin urmare folosirea cremei în fiecare zi.

Pentru un efect de protecţie cât mai ridicat este bine să se folosească pălărie şi ochelari de soare în orele cu radiaţie intensă (între 12h00 şi 16h00), alături de loţiunea anti-solară, care blochează o parte din razele UV (circa 96%).

Un studiu realizat de cercetători australieni a demonstrat ceea ce dermatologii ştiu de multă vreme. Pe lângă că protejează împotriva razelor UV ale soarelui, crema aplicată zilnic pe faţă încetineşte îmbătrânirea tenului. Femeile care îşi dau în fiecare zi cu astfel de cremă au o piele mai tânără şi mai sănătoasă, încheie 7sur7.be. AGERPRES