/Scapă de migrene, anemie și tuberculoză cu aceasta metodă simplă de vindecare!

Scapă de migrene, anemie și tuberculoză cu aceasta metodă simplă de vindecare!

Cura de aer ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni, printre care: anemia, tuberculoza, neurastenia, migrenele şi otrăvirile cu diverse substanţe.Pentru afecţiuni ale plămânilor se procedează astfel: dacă bolnavul se simte slăbit, va sta în pat, bine învelit şi se vor deschide larg ferestrele camerei în care se află, de cel puţin cinci, şase ori pe zi.
Această stare de aer curat şi proaspăt are efecte curative asupra plămânilor, aduce odihnă şi linişte interioară, poftă de mâcare şi somn profund, contribuind la refacerea organismului.

Cum se fac băile de aer rece?

În camera cu ferestrele larg deschise sau în curte, dimineaţa, bolnavul va sta dezbrăcat câteva minute, expunându-se aerului curat şi va însoţi această expunere cu mişcări ale membrelor şi ale corpului.

Durata primei expuneri poate fi de trei minute şi va creşte treptat, la 20-30 minute.

Este o cură indicată în neurastenie, anemie, insomnie, anorexie.

Cum se fac băile de aer încălzit?

Acestea sunt indicate în nevralgii, dureri articulare, reumatism cronic, obezitate, gută, artrită, nefrită, afecţiuni renale.

 

Pot fi locale sau generale şi se pot realiza construind un fel de cort deasupra bolnavului sau deasupra părţilor afectate, iar aerul din incintă se încălzeşte cu o aerotermă sau cu un uscător de păr.

Durata este de de la 10 la 20 de minute, pentru băile generale, iar cele locale se pot extinde până la 30 minute.

Bolnavul transpiră foarte tare şi, în consecinţă, trebuie şters şi îmbrăcat cu haine curate şi uscate.

Prin compoziţia lui şi prin prospeţime, aerul este de o mare importanţă în menţinerea sănătăţii, de aceea, în general, locurile publice, unde se adună mulţi oameni trebuie să fie aeriste în permanenţă.