/Salvati planeta refolosind cartusele de imprimanta

Salvati planeta refolosind cartusele de imprimanta

Cartusele goale de imprimantelor (ca si orice alt deseu) sunt un pericol biologic pentru plante, animale si chiar oameni . Cu toate acestea, atunci cand se termina, trebuie facut ceva cu ele, inainte de a cumpara altele noi . Pentru a proteja mediul cea mai buna varianta este de a refolosi aceste consumabile si a nu le arunca la gunoi in detrimentul altor cartuse noi, chiar si daca ele nu au un cost foarte mare. Refolosirea cartuselor de imprimanta este mult mai putin costisitoare si este practicata si de firmele mari sau chiar institutii publice.

 

Atunci cand cartusul imprimantei dumneavoastra se termina, nu inseamna ca este de aruncat, este doar golit si are nevoie de o reincarcare de toner sau cerneala (in functie de model) pentru a il readuce la viata.

Va puteti reincarca tonerul cu tusuri de calitate si in acest mod este ca si cum i-ati oferi o noua sansa la viata. In mod natural nu va aruncati masina atunci cand ramane fara combustibil, atunci de ce sa aruncati cartusul de toner cand puteti sa il refolositi printr-o simpla reincarcare. Majoritatea cartuselor pot fi reumplute de cateva ori pana componentele lor vitale incep sa se uzeze.

Daca va cumparati kituri pentru reumplerea cartuselor cu toner sau daca apelati la servicii care fac direct reincarcarea cartuselor pentru imprimantele cu laser veti economisi bani. Umpland cartusele de unul singur, cu ajutorul unui kit va poate chiar asigura ca nu veti fi inselat si nu vi se va cere un pret prea mare pentru manopera. Cartusele de inlocuit sunt scumpe, uneori au un cost chiar mai mare decat cel initial al imprimantei. Asadar pentru acele persoane care, in general, au foarte multe fisiere de imprimat, reumplerea este o solutie care trebuie incercata. In acest fel veti economisi bani si veti putea obtine o reducere consistenta a cheltuielilor date pentru inlocuirea cartuselor de cerneala.

La cartusele cu cerneala prin reumplerea lor cu o sticluta de tus puteti economisi pana la 80% din costul unui cartus noi la fiecare reumplere. In plus, calitatea cartuselor reincarcate este de multe ori similara cu aceea a cartuselor certificate OEM, ridicandu-se la asteptarilor celor mai pretentiosi utilizatori. Acum intrebarea este cat de multi bani veti scuti utilizand o reincarcare de toner? Ei bine, acest aspect depinde de ce tip de imprimanta detineti si in ce mod va faceti cumparaturile de consumabile pentru imprimante la momentul respectiv. In functie de tipul imprimantei si modelul specific, vanzatorii va vor ghida in conformitate si va vor ajuta sa economisiti si niste bani.