/Radiochirurgia Cyberknife in tratamentul cancerului

Radiochirurgia Cyberknife in tratamentul cancerului

Ati fost de curand diagnosticat cu aceasta nefericita boala si aveti senzatia ca nu mai este nicio speranta de vindecare? Tratamentele pentru cancer au evoluat foarte mult in ultimii ani si continua sa progreseze devenind din ce in ce mai eficiente pe masura ce trece timpul. Dovada a acestei evolutii o reprezinta radiochirurgia Cyberknife- noua metoda de tratament a cancerului.

Cum tratam cancerul?

 

In primul rand, cu totii stim ca una dintre principalele abordari atunci cand vine vorba de tratarea unui pacient cu cancer este chirurgia. Aceasta ofera posibilitatea extirparii tumorilor canceroase deja existente si impreuna cu chimioterapia poate duce la vindecarea cancerului mai ales in stadii incipiente. Radiochirurgia Cyberknife este inovativa prin faptul ca este o metoda non-invaziva indepartandu-se toate riscurile unei operatii, este foarte precisa si se poate folosi pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer.

 

 

Ce aduce nou acest tratament?

 

Avand in vedere ca radiochirurgia Cyberknife reprezinta o procedura non invaziva, toate riscurile legate de o operatie clasica sunt eliminate. Acest tratament reprezinta o alternativa viabila pentru orice persoana, indiferent de categoria de varsta, care nu este dispusa sa isi asume riscurile unei chirurgii clasice.

 

Un alt avantaj il reprezinta faptul ca timpul de recuperare in urma acestui tip de tratament este relativ scurt in comparatie cu cel al chirurgiei clasice. Recuperarea post operatorie nu este tocmai placuta si de aceea inventatorii radiochirurgiei Cyberknife au incercat cu succes sa reduca sau poate chiar sa elimine acest disconfort. Pe tot parcursul pocedurii pacientul nu resimte nicio durere. Dupa finalizarea tratementului, ce dureaza circa 60 minute, pacientul poate pleca acasa si chiar isi poate relua munca de zi cu zi.

 

De ce sa alegi radiochirurgia Cyberknife?

 

Radiochirurgia Cyberknife prezinta foarte multe beneficii printre care: timpul scurt de recuperare in urma interventiei, lipsa unei cicatrici care ar fi prezenta daca optati pentru chirurgia clasica si precizia submilimetrica de indepartare a tumorilor canceroase fie ca sunt localizate in creier, ficat, prostata etc. Toate acestea si multe altele au facut ca radiochirurgia Cyberknife sa fie privita ca o metoda de tratament revolutionara, eficienta si inegalata de niciun alt sistem ce confera tratament prin radiatii.