/Produse premium in gamele de hrana caini si hrana pisici

Produse premium in gamele de hrana caini si hrana pisici

Dieta unui animal de companie joaca un rol cheie in mentinerea bunastarii. Ca si noi, animalele de companie au nevoie de nutrienti adecvati pentru mentinerea sanatatii, iar nevoile acestora se modifica in functie de etapa si modul de viata. Administrarea unui tip de hrana pentru animale cu un echilibru nutritional inadecvat poate duce la o serie intreaga de probleme de sanatate.Este important sa realizam diferenta dintre ingrediente si nutrienti. Ingredientele sunt partile componente ale unui tip de hrana pentru animale de companie – de exemplu carne, peste si asa mai departe. Aceste ingrediente asigura animalelor nutrientii valorosi de care au nevoie. Exista sase tipuri principale de nutrienti – apa, proteine, grasimi, carbohidrati, minerale si vitamine. Acestia pot fi impartiti in nutrienti care asigura energia sub forma de calorii si nutrienti care nu asigura calorii.

Fiecare nutrient are beneficii diverse pentru sanatatea animalelor. Doar 15% deficit de apa poate duce la probleme serioase de sanatate sau chiar la deces. Toate tipurile de hrana contin apa, iar hrana pentru animalele de companie nu face exceptie, aceasta insa trebuie suplimentata cu apa de baut ce trebuie pusa la dispozitie permanent. Pentru pisici, o cantitate potrivita de apa reduce, de asemenea, riscul aparitiei câtorva tipuri de afectiuni ale tractului urinar inferior. Mineralele ajuta la functionarea normala si eficienta a corpului. De exemplu, calciul si fosforul lucreaza impreuna pentru mentinerea sanatatii oaselor si dintilor fiind importante in mod special pentru cateii si pisicile in crestere. Cu toate acestea, este necesar un echilibru mineral delicat. Un surplus de minerale este la fel de daunator ca si deficitul acestora. Cantitatea excesiva de calciu in timpul cresterii poate duce la deformari osoase severe in cazul câinilor de talie mare si uriasa.

In cea mai mare parte, hrana uscata pentru animalele de companie contine anumite tipuri de cereale, precum porumbul, orezul, grâul sau orzul. Porumbul este in realitate o sursa buna de energie, furnizând acizi grasi esentiali pentru mentinerea sanatatii pielii, blanii precum si precursori luteinici.

Vitaminele sunt cruciale pentru sanatatea permanenta a animalului, dar acestea trebuie consumate cu moderatie. Vitaminele nu asigura energia necesara, dar declanseaza multe dintre reactiile chimice necesare pentru eliberarea energiei. De asemenea, ele ofera o varietate de beneficii pentru piele, oase, vedere si sistemul imunitar. Dar nevoile pisicilor si câinilor sunt foarte diferite. De exemplu, pisicile au nevoie de anumite tipuri de vitamina B, precum tiamina si niacina si trebuie sa-si asigure vitamina A direct din oferta de hrana pisici ce contine carne sau alte tesuturi animale.

Grasimile sunt adesea considerate un lucru de care trebuie sa ne ferim. Bineinteles, o cantitate prea mare provoaca probleme, dar intr-o cantitate moderata, grasimile ofera animalelor de companie o energie semnificativa. De asemenea, acestea absorb, depoziteaza si transporta vitaminele liposolubile (A, D, E, K), astfel asigurând suportul multor procese din organism. Acizii grasi esentiali sunt cei care nu pot fi produsi de catre animal din alti nutrienti, fiind necesara obtinerea lor direct din ingredientele din hrana. Aceste categorii de ingrediente se impart in doua grupe: acizi omega-3 care se gasesc in semintele de in si in uleiul de peste si acizi omega-6 care se gasesc in uleiurile din legume precum porumbul si soia. Acidul linoleic (omega-6) ajuta pielea sa-si mentina hidratarea. Ambele tipuri de ingrediente mentin pielea sanatoasa si blana stralucitoare.

Luand in calcul cele mentionate anterior, dar si alti factori care concura la realizarea unei diete sanatoase pentru companionul dumneavoastra devine imperios necesar pentru fiecare detinator de animale de companie sa se informeze cu atentie asupra produselor pe care le are in vedere a le achizitiona. Cele mai cautate produse, care acopera in intregime necesarul zilnic al cainelui sau pisicii, sunt cele din zona hranei premium pentru caini si pisici. Astfel de produse pot fi achizitionate atat din clinicile veterinare, cat si din pet shop online.