/Pot fi disfunctiile sexuale vindecate prin masaj?

Pot fi disfunctiile sexuale vindecate prin masaj?

Traim timpuri in care viata curge rapid, iar majoritatea oamenilor aloca din ce in ce mai putin timp linistii si sanatatii lor. Unul dintre cele mai importante caracteristici ale unui organism matur si sanatos este sexualitatea. In momentul in care apar disfunctii sexuale, este clar ca exista dezechilibre majore in organism. Aceste dezechilibre pot fi tratate, cel putin in stadiul incipient, prin psihologie si prin tehnici de masaj oriental. Masajul oriental reprezinta abordarea asiatica a sexualitatii, la nivel profund, energetic, prin aceste tehnici urmarindu-se deblocarea meridianelor energetice astfel incat “qi”-ul sa curga liber. Curgerea naturala a “qi”-ului prin organism este o conditie a unui trup sanatos, orice stagnare sau dezechilibru reflectandu-se, mai devreme sau mai tarziu, in planul fizic, prin slabirea la nivel subtil a organelor, care vor incepe sa dea semne de proasta functionare. Acest lucru este valabil si pentru organele sexuale, care sunt printre cele mai afectate, la nivel energetic, de stress-ul cotidian.

Cum actioneaza masajul oriental erotic pentru a armoniza energetic

In cadrul sedintei de masaj, terapeutul urmareste dinamizarea celor trei Dantian (centri energetici importanti aflati in dreptul ombilicului, pieptului si fruntii), urmata de armonizarea energiilor intregului corp. Rezultatul este o stare de relaxare totala, de echilibrare a organismului la nivel energetic si subtil, conditie de baza pentru o sexualitate normala. Tehnicile folosite sunt, in marea lor majoritate, preluate din traditiile orientale tantrice si taoiste, uneori adaptate specificului vestic. Terapia sexuala prin masaj este o terapie non-invaziva, indicata in toate cazurile de anxietate urmate de disfunctii sexuale.

Aceasta terapie este, deocamdata, practicata doar in cateva locuri din Bucuresti, insa principiile pe care se bazeaza si rezultatele spectaculoase obtinute in timp relativ scurt, o recomanda ca pe o alternativa demna de luat in considerare de catre persoanele deschise la minte, care vor sa trateze in primul rand cauza, nu numai efectul. Fara doar si poate, masajul tantric si taoist reprezinta abordarea cel mai indicata in cazul disfunctiilor sexuale bazate pe stress si alte dezechilibre energetice. In cadrul disfunctiilor sexuale putem mentiona impotenta, ejacularea precoce si frigiditatea, toate fiind determinate de dezechilibre in planul energetic al corpului.

Pentru cei aflati intr-o stare de sanatate, acest timp de terapie poate imbunatati substantial performantele, in acelasi timp reformuland abordarea relatiilor sexuale pe un plan superior, spiritual.