/O viata sanatoasa include si un drum la stomatolog

O viata sanatoasa include si un drum la stomatolog

Cu totii ne dorim sa avem o viata cat mai sanatoasa si sa nu fim nevoiti sa apelam la tratamente, unguente miraculoase sau cine stie ce leacuri babesti. Dar nu toti intelegem ca din sanatatea noastra face parte si dantura. Si ea are nevoie de atentie sporita, mai ales atunci cand incep sa apara diferite probleme. Chiar daca ne spalam pe dinti zilnic, este posibil sa intampinam probleme cu dintii, daca avem o dantura predispusa la carii, la sangerari ale gingiilor sau chiar la o crestere anormala a dintilor.

Primul pas pe care trebuie sa-l facem in acest sens, este sa trecem pe la medicul stomatolog cel putin odata pe an. Nu este atat de dificil sa ne gasim cateva ore in cele aproape 8 765 de ore cat sunt intr-un an, mai ales ca este vorba de sanatatea noastra.

De foarte multe ori stam pana in ultimul moment, pana cand incepe sa apara durerea sau numai putem sa mancam. Atunci e posibil sa apelam la alte solutii decat o simpla plomba si tratamentul sa fie unul ceva mai complex.
In anumite situatii, daca am stat prea mult fara sa mergem la medicul stomatolog, exista varianta sa apelam la un implant dentar.

Este solutia cea mai eficienta, atunci cand dintele numai poate fi salvat si este necesara inlocuirea acestuia.

Exista insa si persoane care nu merg la stomatolog aproape niciodata, sau care incep sa ramana fara dinti din cauza varstei. Atunci apare binenteles o solutie la care apeleaza, in general, cei peste 65-70 de ani si anume achizitia unei proteze dentare.

Nu este nimeni incantat atunci cand ajunge in situatia de a purta o proteza dentara, dar, de cele mai multe ori, este singura varianta viabila. Si aceasta inlocuieste cu succes o dantura cu mari minusuri.

Chiar daca ne convine sau nu, medicul stomatolog este vital in viata noastra. Sunt foarte multe persoane care au senzatia ca le este frica de stomatolog, dar cumulul de minusuri pe care il au din cauza dintilor este mult mai mare decat un tratament stomatologic.

Pe langa tratamentele clasice, au inceput sa apara tot mai multe solutii minune de albire a dintilor, ce pot fi utilizate la domiciliu. Si pentru acest lucru este foarte important sa consultam un medic stomatolog, medic pe care ar fi bine sa-l pastram pe o perioada cat mai mare de timp. Chiar daca albirea dintilor pare o chestie destul de usor de facut si exista tratamente mai ieftine decat cabinetele de stomatologie, pot aparea destul de multe reactii adverse si putem complica o situatie ce poate fi evitata cu o simpla vizita la stomatolog.