/Influenta tamplariei PVC asupra sanatatii

Influenta tamplariei PVC asupra sanatatii

PVC-ul intitulat de specialistii in domeniu drept policlorura de vinil este unul din cele mai comune materiale sintetice. PVC-ul este un material ce apare in diferite formule si configuratii, utilizat adesea in construirea ferestrelor de termopane cu tamplarie PVC Bacau. Desi ferestrele alcatuite din tamplarie PVC Bacau sunt eficiente si aspectuoase, prezinta si anumite lucruri negative de care nu toata lumea e constienta.

PVC-ul este un material foarte daunator mediului inconjurator si mai ales, foarte daunator noua, speciei umane. Dioxina, cel mai puternic cangerigen cunoscut, amestecat cu etilena diclorida si clorura de vinil pot cauza foarte mari pobleme de sanatate, cum ar fi:

-Cancer

-Intreruperi endocrine

-Endometrioza

-Daune neurologice

-Chiar si probleme de reproducere

Pentru a avea o imagine per ansamblu, in Statele Unite, fabricile producatoare de tamplarie PVC sau alte materiale ce contin PVC sunt situate in zone unde rezidentii nu au o situatie financiara prea buna. Acest lucru a pornit un intreg scandal ce implica discriminarea sociala.

Insa problema poluarii cu dioxina nu se opreste in Statele Unite. Toxinele produse de fabricarea materialelor din PVC sunt foarte usor de raspandit, atat prin purtarea particulelor de catre angajatii marilor industriasi fie chiar de catre noi, prin hainele ce le purtam.

Desi cand noi ne achizitionam ferestre din termopane cu tamplarie PVC Bacau nu ne gandim decat la faptul vom avea niste ferestre mai frumoase care ne izoleaza de zgomotul de afara, ar trebui totusi sa ne gandim si la cat de daunatoare sunt pentru noi si pentru mediul inconjurator.

Pentru a evita catusi de putin caracteristicile daunatoare ale termopanelor din tamplarie PVC Bacau ar trebui sa aerisim des locuinta, mai ales pe timpul verii cand lumina puternica incalzeste tamplaria, sau iarna, daca avem caloriferul situat langa geam.

Nu incerc sa descurajez achizitionarea ferestrelor de termopan, ci doar va sugerez ca pe langa PVC, mai exista si termopane cu tamplarie din Aluminiu sau din lemn, urmand ca dumneavoastra sa luati decizia potrivita.