/Iata ce se poate intampla atunci cand te doare capu sau urechea si ai ameteli

Iata ce se poate intampla atunci cand te doare capu sau urechea si ai ameteli

Curatarea urechilor este foarte importanta pentru starea generala de sanatate. Natura ne-a inzestrat cu metode de curatare periodica a urechilor prin intermediul cerii. Pe masura ce iese din canalul auditiv, aceasta scoate si praful sau impuritatile care ar fi putut patrunde in ureche, pe care le antreneaza in exterior cu viteza cresterii unghiei.

Ceara previne patrunderea bacteriilor si fungilor si, in acelasi timp, curata canalul auditiv. Este un lubrifiant care protejeaza impotriva uscaciunii si iritatiei mucoasei.
Ceara reprezinta un ansamblu de secretii ale glandelor de la nivelul canalului auditiv. Calitatea si consistenta ei sunt specifice fiecarei persoane.
Daca exista o secretie in exces, iar ceara din urechi nu inainteaza usor, se creeaza presiune in timpane. Care sunt urmarile? Dureri de cap, ameteli, dureri de ureche, chiar pierderea auzului.
Ceara este eliminata din ureche, de obicei, fara ajutor din exterior.
 
Cum putem preveni formarea dopurilor de ceara?
Picurati in ureche putin ulei de masline, care va inmuia dopul. Stati pe partea urechii timp de 10-15 minute. Repetati pasii pentru cealalta ureche.
Ceara intarita va avea nevoie de un tratament de cateva zile, de doua, trei ori pe zi. Este posibil ca lichidul pentru inmuiere sa se localizeze in spatele dopului de ceara, agravand pentru o perioada simptomele. Aceleasi simptome se pot agrava si daca inotati sau v-ati spalat parul, pentru ca apa ramane blocata intre dop si timpan, atragand bacteriile, cu risc de infectii.
Dupa ce s-a inmuiat ceara, umpleti o seringa cu apa calduta. Injectati usor fluidul in canalul urechii, tinand urechea aplecata deasupra unui bol. Jetul de apa trebuie sa aiba o presiune redusa. Aplecati apoi capul pe partea cealalta.
Evitati aceasta procedura daca aveti timpanul perforat.
Nu introduceti niciodata corpuri straine in ureche si nimic ascutit (agrafe, varful unui creion, briceag etc.), deoarece puteti perfora stratul fin de piele ce captuseste canalul auditiv, provocand astfel infectii.
Nu folositi betisoare de vata sau degetul, pentru ca in loc sa curete urechea, imping ceara si mai adanc, astfel incat aceasta poate ajunge sa se comporte ca un dop deasupra timpanului. Bumbacul se poate detasa de betisor, ramane in ueche.
Care sunt consecintele? Micoze, eczeme, diminuarea auzului, ameteli, dureri.