/Despre banane

Despre banane

Bananele sunt bogate in potasiu, ceea ce inseamna ca mentin tensiunea arteriala sub control si reduc riscul aparitiei bolilor de inima. In stransa legatura cu sodiul, ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic in celulele corpului, beneficiile fiind dintre cele mai bune (nervi sanatosi si functii musculare asemenea). Greu de crezut sau nu, dar consumul de banane are oaresce legaturi si cu aprovizionarea de serotonina (ajuta la un somn linistit).

Bananele sunt originare din Malaezia, de unde au fost aduse de indieni cu mult, mult timp in urma. Legenda spune ca Alexandru cel Mare a fost cel care a raspandit acest fruct in lumea occidentala. Conform istoricului Yang Fu, China a facut “cunostinta” cu fructul cu aproximativ doua sute de ani inaintea erei noastre. Ele cresteau numai in regiunea de sud a Chinei si au fost considerate fructe exotice rare, care nu au devenit populare maselor de oameni, insa, decat prin secolul al XX-lea.

In randurile urmatoare va vom prezenta cateva dintre beneficiile curative ale bananelor. Inainte de toate, banana este cunoscuta pentru promovarea unei digestii sanatoase. Ea este folosita ca aliment dietetic impotriva tulburarilor intestinale, din cauza texturii moi. Neutralizeaza supra-aciditatea sucurilor gastrice si reduce iritarea ulcerului prin acoperirea mucoasei stomacului.

Artrita si guta au un dusman primejdios in privinta bananei. Datorita faptului ca sunt bogate in fier, bananele sunt eficiente si in tratarea anemiei; sa nu uitam ca stimuleaza productia de hemoglobina din sange! O dieta constituita din banane si lapte degresat poate fi considerata o reteta de slabit eficienta pentru scaderea in greutate. Dieta de zi cu zi este limitata la sase banane si patru pahare de lapte degresat (sau lapte batut) pentru o perioada de 10 pana la 15 zile. Ulterior, pot fi introduse treptat si legumele verzi, in masura in care reduceti si consumul de banane (de la sase la patru). In ciuda a tot ce se spune despre ele, cum ca ar ingrasa, bananele sunt recomandate persoanelor supraponderale din simplul motiv ca nu contin sodiu.