/Cum să cureți ficatul si rinichii folosind 3 ingrediente simple.

Cum să cureți ficatul si rinichii folosind 3 ingrediente simple.

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru organismul tău este să-l detoxifici, astfel vei elimina toate toxinele şi îl vei încărca treptat cu energie pozitivă. Un tonic excelent pentru detoxifierea organismului vine din Estul Europei şi are drept ingredient principal sfecla roşie.

Sfecla este extrem de nutritivă, fiind utilizată la prepararea mai multor remedii, ajutând la detoxifierea ficatului şi rinichilor. Sfecla regularizează digestia şi curață organismul!
Această reţeta îşi are originile în Rusia, însă este utilizată peste tot în lume. Prepararea ei durează doar câteva minute, însă trebuie să aştepţi ca preparatul să fermenteze. Ingredientele de mai jos ajung pentru prepararea a 6 porţii.
Ingrediente
• 4 sfecle roșii de marime medie;
• o lingură de sare de Himalaya;
• apă plată;
• un borcan din sticlă;
• Opţional: puțină lămâie, portocală sau ghimbir, în funcție de gustul fiecăruia.
Instrucţiuni
– Spală sfecla fără să-i îndepărtezi coaja. Tăi-o bucăţele şi pune-o pe fundul borcanului.
– Umple borcanul cu apă şi lasă câţiva cm liberi pentru a adaugă sarea şi celelalte ingrediente.
– Acoperă borcanul cu un prosop şi infoasoara cu un elastic sau o funie.
Lasă borcanul într-un colţ al bucătăriei timp de 3-5 zile, la temperatura camerei. Verifică zilnic şi îndepărtează spuma.
Vei şti că este gata atunci când are o culoare de roşu intens şi face balonaşe. Îndepărtează prosopul şi pune un capac. Depozitează apoi la frigider.
Consumă 3-4 linguri din acest preparat pe stomacul gol dimineața , zilnic, timp de 14 zile și vei curața ficatul și rinichii de toxinele acumulate.
Procedura se repeta o data la 6 luni pentru a întreține o stare optimă de sănătate.
Contraindicații: Nerecomandat persoanelor cu insuficiență renală, probleme ale tractului gastro-intestinal și celor cu tensiunea arterială scăzută.