/Copii si activitatile lor

Copii si activitatile lor

Stim cu toti cat de important este ca cel mic sa creasca prin jocuri educative si practic sa isi utilizeze tot timpul de care dispune. Inca de la varste fragede, baietii spre exemplu se axeaza pe jocuri precum fotbalul, intrand mai apoi in activitati cu fetitele, apeland la sotron si multe altele.

Nu este un lucru rau, ei avand neaparata nevoie de socializare si chiar libertate in unele cazuri, iar aceste jocuri de grup nu le fac decat bine tuturor.

Insa mai sunt si o parte dintre copii care aleg mai putin activitatile de grup de afara, si apeleaza la alte activitati precum cele pe care le numim noi acum, muzica copilariei. Nu cred ca este cineva in ziua de azi, dintre adulti care sa nu fi ascultat povesti si cantece pentru copii, urmarind horoscop saptamanal sau melodii cu animale, de iarna si sarbatori, si multe altele.

Activitatea copilului mai poate fi si online, mai ales ca generatia dintre cei mici se schimba o data cu timpul. Aici ma refer la faptul ca micutii din ziua de azi au mult mai multe alternative decat cei ce au trait in anii 2000, sau mai devreme bineinteles. Copilul de ziua de azi dispune de o sumedenie de jocuri online, pe tableta sau calculator.

Cand spun jocuri online, ma refer absolut la cele ce necesita o minima cunostiinta si care sunt usor de practicat. Ca tot am deschis subiectul de mediul online, cel mic are oportunitati nelimitate de a-si ocupa timpul, prin vizionarea desenelor animate, care sunt la mare cautare, prin ascultarea catecelor pentru cei mici, ascultand povesti si multe alte lucruri si activitati.

Profilul copilului din zilele noastre este unul mai complex fata de cel din trecut, asta pentru ca jocurile si concentrarea pe tableta si calculatoare ii ocupa mult mai mult timp decat cel in care cei mici obisnuiau sa iasa in aer liber si sa isi creeze singuri activitatile.