/Cinci lichioruri terapeutice la care nu te-ai fi gândit!

Cinci lichioruri terapeutice la care nu te-ai fi gândit!

Pe lângă tincturi şi vinuri terapeutice, lichiorurile sunt de mare ajutor în terapiile naturale, mai ales pentru acele persoane care işi doresc un gust mai dulce. Am găsit câteva reţete pentru dumnevoastră şi vi le împărtăşesc cu drag:

1. Lichior din flori de levănţică

Ingrediente: 300 grame flori de levănţică, alcool de 90 de grade, 600 grame miere naturală, 700 mililitri apă purificată.
Mod de preparare: Florile de levănţică (recoltate atunci când sunt trei sferturi înflorite) se taie mărunt, se pun în sticlă (500 ml) şi se acoperă cu alcool. Se lasă la macerat, într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 18 zile. Se agită sticla de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea şi apa. Se iau câte trei linguri pe zi.
Este util în tratamentul reumatismului, migrenelor, cefaleelor, stărilor de anxietate.

2. Lichior de cimbru

Ingrediente: 500 grame cimbru de cultură, alcool de 90 de grade, 900 grame miere, un litru de apă.
Mod de preparare: Planta (fără rădăcină) taiată mărunt se pune într-o sticlă de un litru şi se acoperă cu alcool. Se închide ermetic şi se lasă la macerat, într-un loc întunecos, timp de 20 de zile, la temperatura camerei. Se agită de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea si apa. Se iau câte trei linguri pe zi.
Este indicat în afecţiunile hepatice.

3. Lichior din ienupăr – simplu sau cu adaos de răşină

Ingrediente: 200 grame boabe de ienupăr, alcool de 90 de grade, 600 grame miere, 800 mililitri de apă, răşină.
Mod de preprarare: Boabele de ienupăr se macină şi se pun într-o sticlă de 500 mililitri, apoi se acoperă cu alcool. Se lasă la macerat, într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 18 zile. Se agită sticla de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea şi apa. Se iau câte trei linguri pe zi.
Este indicat în tratamentul afecţiunilor gastrointestinale, biliare şi pulmonare. Dacă se adaugă două linguriţe de răşină de conifere, fin mărunţită, la început, odata cu ienupărul, devine un remediu eficient în aceleaşi afecţiuni, dar de natură canceroasă.

4. Lichior din rădăcină de leuştean

Ingrediente: rădăcină de leuştean (proaspătă), alcool de 50 de grade, miere.
Mod de preparare: Rădăcina de leuştean, fin mărunţită, se pune într-o sticlă de un litru (pe jumătate, fără a fi presată), apoi se acoperă cu alcool. Se lasă la macerat, într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 18 zile. Se agită sticla de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea. Se iau câte trei linguri pe zi.
Este un remediu util în durerile de stomac şi tulburări ale ciclului menstrual.

5. Lichior de măsline

Ingrediente: măsline bine coapte, alcool de 90 de grade, miere, apă.
Mod de preparare: Măslinele se pun într-o sticlă de un litru (trei sferturi, fără a fi presate), apoi se acoperă cu alcool. Se lasă la macerat, într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 15 zile. Se agită sticla de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea şi apa Se iau câte trei linguri pe zi.
Este un remediu eficient în afecţiuni ale stomacului.