/Cele mai bune metode de tratamente nechirurgicale pentru varice.

Cele mai bune metode de tratamente nechirurgicale pentru varice.

Zilnic, persoane afectate de boala varicelor, beneficiaza de diverse tratamente, iar cel mai des intalnit tip de tratament pentru varice este interventia chirurgicala.

Daca varicele dvs nu va provoaca nici un disconfort atunci probabil ca nu aveti nevoie de aceste tratamente. Acest lucru, lipsa simptomelor, nu ar trebui sa va mire, deoarece foarte multe persoane sufera de varice si nu experimenteaza nici o senzatie, fie aceasta de durere, mancarime sau orice altceva. Foarte multe persoane nu doresc tratamente varice, ci doresc sa se trateze in scop strict cosmetic sau in cazul aparitiei vreunei complicatii neasteptate.

Pe ce baza se recomanda aceste tratamente varice?

Tratamentele depind foarte mult la momentul aplicarii lor de starea de sanatate generala a persoanelor afectate. Marimea, pozitia si severitatea varicelor sunt de asemenea luate in calcul. Doctorul dvs va putea sa va recomande unul dintre numeroasele tratamente varice numai in functie de acesti parametrii. Printre aceste tratamente varice se pot numara si unele non chirurgicale. Aceste tratamente varice vor fi detaliate in cele ce urmeaza.

Care sunt tratamentele non chirurgicale?

Printre aceste tratamente varice non chirurgicale se numara:
– ciorapii compresivi, acest tip de tratament fiind folosit foarte des de catre persoanele afectate de varice. Acesti ciorapi sunt special conceputi pentru a va strange picioarele in scopul cresterii si imbunatatirii circulatiei sanguine la nivelul vaselor de sange afectate. Acest tip de ciorapi trebuie sa fie corect dimensionati pentru a avea efectul dorit, si se pot schimba o data la 4, 5 luni. De asemenea trebuie sa se tina cont si de nivelul evolutiei varicelor pentru a se putea alege un model de ciorapi cu o presiune potrivita, optima pentru nivelul respectiv.
– cremele topice fac de asemenea parte din lista de tratamente varice non chirurgicale, acestea fiind aplicate pe zona afectata pentru a reduce inflamatiile si senzatiile de mancarime, precum si durerile. Aceste creme pot contine Aloe Vera si vitamina E in principal, precum si unele componente cu un efect usor anestezic.
– scleroterapia este foarte popular datorita simplitatii cu care se realizeaza. Acest tip de tratament presupune injectarea unei substante in vasele de sange afectate, substante care determina aceste vase sa cedeze, sa se micsoreze si in final sa se resoarba.
Aceasta interventie nu necesita anestezie, dureaza foarte putin si nu necesita o perioada de convalescenta precum celelalte tratamante varice invazive.