/Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir

Se spune ca ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai cautate si bune remedii impotriva racelii, o boala cu care ne confruntam toti dintre noi cel putin o data pe an. Dar nu numai raceala este un combatut al ceaiului. Bine cunoscutele crize de rinichi si crize de cistita, fac parte din cele caruia ceaiul de ghimbir le pot venii de hac. Ghimbirul este o planta erbacee aromata, cu gust placut, ce se gaseste in ASIA, si in special in China, facand parte din familia Zingiberaceae. Se poate folosii cu incredere pentru durerile abdominale, digestie si eliminarea gazelor din organism, creeaza o pofta mare de mancare, dar si curata intestinul.

Inflamatiile gatului, sinuzitele, raguseala dar si febra pot avea un remediu rapid , dar si eficient atata timp cat folosim ceai de ghimbir. S-ar mai putea nota faptul ca, ghimbirul mai este folosit si in alimentatia noastra de zi cu zi, ca un condiment foarte picant. El apare pe piata de mai multe forme, spre exemplu radacinile proaspete, radacini uscate, conservat, pudra sau chiar murat.

Ca alte utilizari, ghimbirul mai poate fi folosit  in industria parfumurilor, in medicina alternativa dar si in industria cosmeticelor, folosit pe scara tot mai larga de cosmeticienii europeni, si chiar din lumea intreaga.