/Cat de mult dauneaza statul la monitor si televizor

Cat de mult dauneaza statul la monitor si televizor

Oare ne-am intrebat vreodata cat de mult ne poate dauna statul indelungat la monitor sau la televizor? Se spune ca este foarte indicat sa lasam copii cat mai putin timp cu fata in monitor sau televizor, ca sa se paote obisnuii ochii, astfel incat sa nu le dauneze in proportie foarte mare.

Cand veti da drumul al un pc, pentru a va uita la filme online spre exemplu, distanta fata de monitor trebuie sa fie de peste 50 de centimentrii pentru siguranta. In materie de monitoare putem spune ca cel LCD este mul mai sanatos decat un monitor CRT (aceste date au fost demonstrate).

Totusi este foarte indicat ca, contrastul si luminozitatea sa fie reglate optim pentru a nu forta ochii sa desluseasca ceva pe ecranul monitorului.

In cazul in care lasati copilul la televizor, va trebuii sa aplicati trei reguli de baza: prima regula ar fi acela sa alegeti cu foarte mare atentie programele, in special desenele; in al doilea rand sa fixati un termen de vizualizare la televizor, nu mai mul de o ora; si in ultimul rand sa fiti alaturi de cel mic, atata timp cat el se va uita la tv.