/Beneficiile inotului pentru copii

Beneficiile inotului pentru copii

Studiile arata ca inotul este o activitate excelenta pentru dezvoltarea copiilor, oferindu-ne o multime de beneficii. Inotul este una din cele mai bune forme de exercitii deoarece practicarea sa implica folosirea multor parti ale corpului intr-un mediu in care articulatiile nu sunt supra solicitate. Acest sport ne ofera un exercitiu aerobic cu o multitudine de beneficii pentru sanatate iar pentru copii este un exercitiu ce ar trebui prezentat inca de la o varsta frageda. In continuare va voi prezenta principalele beneficii ale acestui sport, beneficii ce sunt aplicabile atat copiilor cat si adultilor:

Exercitii fizice

Inotul implica folosirea multor muschi si poate fi vazut atat ca un sport de recreere cat si ca un antrenament de aerobic complet. Placerea de a se juca in apa le permite copiilor sau bebelusilor sa faca exercitii fizice fara ca ei sa constientizeze. Inotul este atat un exercitiu de tonifiere cat si un mod de a ne dezvolta inima si plamanii.

Accesibil copiilor cu problemele de sanatate

Inotul este de asemenea benefic si pentru copiii cu probleme de sanatate, incepand de la astm pana la artrita. Copii supraponderali, de asemenea, vor gasi inotul ca fiind o forma mai usoara de a face exercitii fizice spre deosebire de fotbal, tenis sau atletism.

Beneficii emotionale

Inotul poate imbunatatii starea de spirit a copilului tau. Conform unor studii efectuate in Statele Unite, inotul poate sa ne ridice moralul si sa ne scape de starile de anxietate. Acest beneficiu este vizibil in special la copii.

Studiile au aratat ca inotul de la o varsta foarte frageda, 4-12 luni, poate ajuta in dezvoltarea inteligentei, abilitatilor de perceptie, dezvoltarea sociala, emotionala si nu in ultimul rand o foarte buna dezvoltare fizica. Dezvoltarea celor mentionate mai sus nu se va face instantaneu, ci in timp, prin practica si exercitii. Prin urmare, daca sunteti interesat sa dati copilul dumneavoastra la cursuri de inot, nu ar trebui sa aveti nici o retinere, caci se va bucura de multe beneficii de pe urma acestei activitati. O problema cu privire la educatia acvatica a copilului pare a fi faptul ca nu se gasesc prea usor aceste centre care invata bebelusii sa inoate, insa daca sunteti din Bucuresti puteti apela cu incredere la Acvatic Bebe Club, unde o echipa de instructori specializati in cursuri de inot pentru copii se va ocupa de educatia acvatica a bebelusului dumneavoastra.

De ce ar trebui sa ne indrumam copilul catre inot?

Ajuta la dezvoltarea musculaturii

Ajuta la dezvoltarea inimii si a plamanilor

Ne ofera o conditie fizica foarte buna

Inotul ajuta copii sa-si seteze scopuri si sa le indeplineasca

Inotul le ofera copiilor incredere in propriile puteri

Este un sport ce poate fi practicat o viata intreaga