/Beneficiile cojii de ananas

Beneficiile cojii de ananas

Ananasul este un super aliment! Acest fruct este format din mai multi ciorchini, cu proprietati extraordinare. Ce nu stiai insa, este ca in coaja ananasului stau ascunse o groaza de substante extrem de benefice organismului.

Doamnelor si domnilor, trebuie sa stiti ca, coaja de la ananas este extrem de eficienta in cazul retentiei de apa, balonarii si celulitei. Este bogata in potasiu si sustine formarea globulelor rosii, care ajuta la transportarea oxigenului in organism. Trebuie sa mai stiti ca, contine o enzima, numita bromelaina, responsabila cu imbunatatirea digestiei si trateaza inflamatiile.
O alta proprietate a cojii de ananas este ca activeaza metabolismul.
Coji de ananas – Proprietati:
1. Antiinflamator
Este antiinflamator intrucat aceasta contine bromelaina. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, este consumat pentru tratarea loviturilor survenite in urma practicarii de diverse sporturi.
2. Proprietati anticancerigene
Bromelaina, compusul principal, poate functiona asemeni unui agent de vindecare a cancerului.Coaja de ananas poate fi consumata foarte bine impreuna cu chimioterapia, deoarece impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Contine beta-caroten, un protector al prostatei si al colonului.
3. Beneficii pentru inima
Vitamina C protejeaza de bolile cardiace. Foarte mule studii din Finlanda si China au aratat faptul ca o dieta bogata in Vitamina C, tine departe bolile cardiace.
4. Previne aparitia cataractei
Vitamina C este de asemenea foarte importanta pentru vedere. Un consum crescut de Vitamina C, scade riscul aparitiei cataractei.
5. Fertilitate
Mineralele si vitaminele din coaja de ananas, cresc fertilitatea atat in randul barbatilor, cat si al femeilor.
6. Astmul
Vitamina A din coaja de ananas si beta carotenul ajuta la tratarea si prevenirea astmului.
7. Osteoartrita
Asa cum am mentionat mai sus, coaja de ananas are proprietati antiinflamatorii si poate trata inclusiv osteoporoza. Rezultatele va vor uimi!
Sucul miraculos – RETETA:
Aveti nevoie de:
• 1 litru de apa
• 1 ananas cu tot cu coaja
Preparare:
• Spalati ananasul si separati coaja de miez.
• Fierbeti coaja si pulpa timp de 30 de minute. Lasati sa se raceasca.
• Strecurati sucul si acum este tocmai bun pentru a fi consumat.
Beti zilnic 2 pahare din acest “suc” pentru a va bucura din plin de proprietatiile enumerate mai sus!
Sursa: Secretele