/Beneficiile cireselor si kiwi-ului

Beneficiile cireselor si kiwi-ului

Pentru a ne mentine sanatosi, nu avem nevoie de tratamente sau diete, ci doar de o alimentatie sanatoasa cu fructe. Incepem cu:

Ciresele

Odata cu caldura, apar si fructele delicioase, spre exemplu ciresele. Pe langa faptul ca sunt delicioase, au proprietati remineralizante.
Datorita vitaminei A si C, combinata cu alte substante antioxidante, stimuleaza productia de colagen, ajuta hidratarea si mentine pielea neteda.


Ciresele ajuta la eliminarea lichidelor retinute si toxinelor datorita marii cantitati de apa si saruri minerale. Pe langa acestea, actioneaza si ca analgezic datorita cantitatii de acid salicilic.

Kiwi

Fructul aparut in Noua Zelanda, kiwi, este un fruct gustos si plin de beneficii. Ajuta la eliminarea constiparii deoarece are un efect laxativ si contine mari cantitati de magneziu.
Acest fruct este recomandat femeilor insarcinate, dar si femeilor aflate in faza de menopauza deoarece contine si acid folic, acesta reducand considerabil riscul cardiovascular. Pe langa aceste proprietati, nu se poate sa nu mentionez vitamina principala, vitamina C, cea care se simte din plin la gust si ajuta ca oasele sa se mentina sanatoase.

Expertii recomanda copiilor sa consume diferite fructe zilnic. Cele mai bune dintre ele sunt cele bogate in Vitamina C (portocale si kiwi). Smochinele sunt si ele o optiune buna deoarece sunt bogate in calciu si fibra, iar pepenele verde si penele galben previn deshidratarea si oboseala musculara.

Si in ultimul rand, daca vrem sa ne ferim de boli si sa nu ne preocupam de sanatatea pielii noastre cand suntem la plaja, caisele, nectarinele si piersicile ne scapa de aceasta grija deoarece acestea ne protejeaza de razele solare.