/Avantajele purtarii bebelusului pe spate

Avantajele purtarii bebelusului pe spate

Poate ati observat ca nu se fac deloc campanii prin care mamele sau tatii sa fie sfatuiti sa-si poarte bebelusul pe spate si nu numai in fata sau in carucioare. De aici, se naste intrebarea daca ar fi convenabil sa tii un copilas in carca, sa-l iei cu tine peste tot si sa-ti faci linistit treburile.

Dupa informatiile adunate, nu ar exista consecinte/riscuri in caz de aveti de gand sa puneti in practica ideea la care ma refer.

Trebuie doar sa fiti pregatiti mental sa luati in spate un bebe de cateva zile sau saptamani si sa tineti cont de faptul ca acesta sa fie capabil sa-si tina capul. In caz contrar, e nevoie de cateva trucuri pentru a-l ajuta sa o faca.

De ce este recomandata purtarea bebelusului pe spate/avantaje:

– bebelusul beneficiaza de un camp mai larg de viziune, mult mai placut in ceea ce priveste senzatiile pentru el, cand sta pe spatele celui/celei care-l duce. Se afla in sensul mersului, participa mai usor la viata de zi cu zi, atat acasa, cat si afara.

Iata cum ii dati micutului posibilitatea sa descopere foarte repede realitatea ce-l asteapta cu bratele deschise!

– va deplasati mai bine cu el asa, aveti un camp mai larg, mai clar de viziune asupra a tot ce va inconjoara.

– mama/tata regaseste mai multa libertate de actiune/miscare, mai ales daca mai are un copil alaturi. Apoi, il expuneti mai putin pericolelor in timp ce faceti diverse miscari. Mancati sau beti ceva, avand copilul in port-bebe fata. Cum ar fi sa-l vedeti cu nasul intr-un hamburger? Sau intr-o halba cu bere?

– la mama, nu exista riscul de a-l sufoca intre sanii mari ai acesteia.

– bebelusul va invata sa se atasaze si de alte lucruri, daca e obisnuit pe spate, fiindca atunci nu va mai vede fata. Cred ca-i principalul avantaj al acestei pozitii. Va puteti rezolva cu usurinta alte probleme, fara sa-l faceti sa planga, relaxandu-va mental putin, obisnuindu-l sa nu fie dependent de tinutul in brate.

In cutura noastra, poate parea ciudat sa nu vezi fata bebelusului cand te deplasezi si sa nu-l tii in brate.

– pot fi luati in spate, destul de confortabil, si copii mai mari, cand doriti sa faceti plimbari mai lungi. Din cate am citit, am inteles ca este cea mai obisnuita practica in lume.

S-au creat si ateliere speciale unde oamenii merg sa experimenteze tehnica si echipamentele port-bebe care sa raspunda asteptarilor.