/Asigurari de sanatate sociale obligatorii la privat

Asigurari de sanatate sociale obligatorii la privat

Nimic nu este sigur, evenimente neașteptate se pot întâmpla oricând. Acum există posibilitatea ca să te îngrijești de cel mai de preț bun al tău și anume sănătatea, iar soluția o reprezintă asigurările de sănătate. În cazul în care serviciile medicale din sistemul public nu sunt pe placul unei persoane sau nu este înregistrată undeva cum că ar beneficia de o asemenea asigurare de sănătate privata. Beneficiile încheierii unui asemenea tip de asigurare vin o dată cu serviciile medicale de calitate și te pot scuti de sistemul național de sănătate și de inconvenientele acestuia. În schimbul unei sume de bani modice unele dintre firmele de asigurări oferă și accesul la clinici private dar și tratamentul în străinătate atunci când se întâmplă ceva. Cu ajutorul asigurării se pot realiza, consultații medicale acasă și în cadrul clinicilor, analize medicale, tratamente medicale, tratament dentar, vaccinări, spitalizare sau chiar intervenții chirurgicale acolo unde este cazul.


Atunci când te îmbolnăvești trebuie să anunțe cât mai repede compania de asigurări private de sanatate pentru ca să se înceapă constatarea daunei și a problemei în cauză și de ce este nevoie pentru rezolvarea problemei.
Toți mai mulți asiguratori vin cu diferite oferte de asigurare de sănătate pentru a-i convinge pe oameni să apeleze la serviciile lor.
Acest tip de asigurare este într-o continuă dezvoltare în România, iar incepand cu 2012 ele devin obligatorii. Toti romanii trebuie sa-si inceie contracte cu societatile de asigurari de sanatate obligatorii pana in ianuarie 2013 pentru a beneficia de servicii medicale.
Asigurarea de sănătate este ceva necesar și indispensabil pentru siguranta dumneavoastră.
Aceasta îți permite să beneficiezi de servicii medicale nu doar în orașul de reședință ci și în alte zone ale țării sau în străinătate dacă este cazul. Atunci când încheiați un contract de asigurare de sănătate ea nu acoperă afecțiunile de care suferiți în momentul realizării contractului ci numai pe cele care apar după semnarea poliței de asigurare. Asigurarea privată de sănătate a apărut în urma dezvoltării și răspândirii spitalelor și clinicilor private în România. Este indicat ca atunci când ieșiți din țară să aveți o asigurare medicală de călătorie, deoarece nu se știe ce se poate întâmpla, iar astfel aveți posibilitatea de a beneficia de serviciile medicale din țara în care călătoriți. Această poliță de asigurare acoperă accidentele, îmbolnăvirile sau chiar decesul în perioada scrisă pe contract.
O sumă de bani plătită acum vă poate scăpa de cheltuielile neprevăzute ce pot apărea atunci când se întâmplă să vă îmbolnăviți.
Sănătatea este cea mai importantă și trebuie protejată și prețuită. Fiecare persoană are responsabilitatea dea a se apăra de viitoarele necazuri, ca să nu ajungă mai târziu să-și dea seama că nu pot acoperi cheltuielile în cazul în care se întâmplă o tragedie și nu sunt asigurați și se trezesc cu facturi imense.
Însă sunt și categorie de persoane care nu trebuie să plătească aceste polițe, și anume: copii sub 18 ani, studenții până în 26 de ani care nu venituri, soțul, soția sau părinții care se află în grija persoanei asigurate, persoanele cu handicap care nu obțin venituri din muncă, pensiune sau alți bolnavi de cancer, TBC sau transplantați, dar și femeile însărcinate.